Nagele Onderzoekslab

Onderzoekslab o.l.v. Pi de Bruijn en Bas Horsting, 2010
Nederland wordt Anders een initiatief van Atelier Rijksbouwmeester, om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om van Nagele weer een vitaal dorp te maken. 

In samenwerking met de gemeente Noordoostpolder doet het lab veel ontdekkingen over het toenmalige ontwerpproces van De 8 en Opbouw, hoe het ontwerp vervolgens is uitgevoerd en de huidige problematiek van het dorp. Het resultaat is weergegeven in twee boeken: Handboek Nagele, visie op een modernistisch dorp in de polder en Werkboek Nagele, projecten en uitwerkingen voor een modernistisch dorp in de polder.
Het succes en het breed gedragen karakter van het handboek en werkboek hebben er toe geleid dat de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus het lab hebben gevraagd om de dorpsvisie voor Nagele uit te werken. De uiteindelijke dorpsvisie is inmiddels afgerond en overgedragen aan de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus.

i.s.m.: Jeroen de Bos, Rogier Dobma, Magnette Dijkstra, Joosje van Geest, Mirjam van Hasselt, Sven Hulsbergen Henning, Marc Keizer, Gerrie Kleinjan, Marten Kuijpers, Guido Schot, Victor Spijkers, Jim de Valk

links:

Back to Top